Hlavička_4ts

Hlavička_4ts

Čokoládový cupcake s arašidovým krémom a mandarinkovým sirupom/ Chocolate cupcake with peanut butter frosting and mandarin syrup

nedeľa 30. decembra 2012


Aj keď o niečo neskôr (lepšie neskôr, ako nikdy :-)), ale predsa, pridávam aj posledné koláčiky z môjho vianočného výberu. Do tohto cupcake som dala chute, ktoré mi pripomínajú Vianoce a aj Mikuláša. Môj mikulášky balíček v detstve vždy okrem iného obsahoval, arašídy, mandarínky a čokoládu a tak som sa tento ľahučký čokoládový koláčik rozhodla ozdobiť krémom z arašídového masla a poliať mandarinkovým sirupom.

Najprv si pripravíme cupcake (upravený recept podľa sweetapolita)
110 g hladkej múky
225 g trstinového cukru
45 g kakaa
1č.l. prášku do pečiva
1/2 č.l. sódy
štipka soli
1 vajce
125 ml espressa
125 ml jogurtu
60 ml oleja
1 č.l. vanilkového extraktu

Všetko spolu zmiešame (cesto bude tekuté), naplníme košíčky cca do polovice a pečieme v rúre rozohriatej na 170°C cca 20 min.

Pripravíme si mandarinkový sirup, ktorým cupcake polejeme.
200 ml mandarínkovej šťavy
4 č.l. pomarančovej marmelády (bez kôry)
2 p.l. trstinového cukru

Všetko spolu varíme, kým nedostaneme sirupovú konzistenciu.

Na záver si pripravíme krém z arašidového masla.
100g masla mäkkého
50g práškového cukru
200g hladkého arašidového masla

Najprv si vyšľaháme maslo s cukrom do peny a na záver všľaháme arašidové maslo. Krém dáme do cukrárskeho sáčku a nanesieme na cupcaky. Na záver môžeme ešte cupcaky pokvapkať mandarínkovým sirupom.

Dobrú chuť.
However a little bit later (better later than never :-)), I'm posting another of my Christmas cake from my list.
This cupcake contains flavors which has always characterized Christmas time and also St. Nicholas's Day in our country. When I was little, my package (the one I got from St. Nicholas) besides all other things, always contained peanuts, mandarin oranges and chocolate, so I decided to decorate this light chocolate cupcake with peanut butter frosting and spill some mandarin syrup on top.

First of all,  let's prepare cupcakes (recipe by Sweetapolita - slightly modified)
110 g all-purpose flour
225 g cane sugar
45 g cocoa powder
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
pinch of salt
1 egg
125 ml espresso
125 ml yoghurt
60 ml vegetable oil
1 tsp vanilla extract

Mix everything together (this will form a liquid dough), fill the cupcake cases about half full and bake in the preheated oven at 170°C about 20 min.

Prepare mandarin syrup for topping
200 ml freshly squeezed mandarin juice
4 tsp orange marmalade (without zest)
2 tbsp cane sugar

Bring all ingredients to boil until you get consistency of syrup.

Finally, prepare the peanut butter frosting
100 g room temperature butter
50 g icing sugar
200 g smooth peanut butter

Whisk butter with sugar until pale and fluffy and finally add the peanut butter and mix well all together. Put the frosting into the piping bag and decorate cupcakes. We can add the remaining mandarin syrup to finish cupcakes.

Enjoy.

2 komentáre:

Ajka povedal(a)...

Hmmmm... to musí být dobrůtka:-)
Ajka

4ts povedal(a)...

ja mam velmi rada kombinaciu cokolady a arasidoveho masla :-)

Zverejnenie komentára